Cechovní normy

Výrobci

Kostelecké uzeniny, a.s.

IČ: 46900411
DIČ: CZ46900411
E-mail: vladimir.stipek@ku.cz
Web: https://www.ku.cz
Charakteristika společnosti:

Výrobce věhlasných párků, klobás, šunek, specialit a trvanlivých salámů. Firma s dlouholetou tradicí zpracování vepřového a hovězího masa a výroby masných výrobků a polotovarů se 3 provozovnami, v Kostelci u Jihlavy, v Plané n. L. a v Mostě.

Adresa

č.p. 60, 588 61 Kostelec

Kontakt

724 285 105

maso rozmaryn cibule

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy