8590421042885
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované
Energetická hodnota výrobku | |
---|---|
437 kJ / 100g | |
104.37 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
---|---|
Tuky | 1.7 g/100g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.8 g/100g |
Sacharidy | 0.6 g/100g |
z toho cukry | 0.5 g/100g |
Bílkoviny | 21 g/100g |
Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
---|---|
Vzhled |
Jednotlivé svaly jsou patrné; v uceleném kusu |
Vůně a chuť |
Vůně: typická pro šunku. |
Konzistence |
v uceleném kusu pevná, soudržná, křehká. |
Nadstandardní parametry |
šunka nejvyšší jakosti; obsah ČSB minimálně 16 % |
Technologický postup |
Nastřikování – masírování – speciální úprava – tepelné opracování (dosažení minimálního tepelného účinku působení teploty 70°C po dobu 10 minut) |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky |
obsah ČSB minimálně 16 %; obsahuje 91 % hovězího masa+ ručně skládaná. |
Alergeny | |
---|---|
Neobsahuje alergeny definované legislativou. |
Složení | |
---|---|
hovězí maso | 91 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
černý pepř | |
zelený pepř | |
paprika | |
petžel | |
cukr |
Přídatné látky | |
---|---|
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný (Antioxidant) |
České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.
Více informací o cechovních normách