Cechovní normy

O nás

Alpská klobása

8594016342169

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Norma: Klobása trvanlivá fermentovaná
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
2238 kJ / 100g  
534.51 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 51.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 19.9 g/100g
Sacharidy 1.2 g/100g
z toho cukry 1.0 g/100g
Bílkoviny 19.3 g/100g
Sůl 3.5 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů.
Soudržná, pevná konzistence.
Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 96 g vepřového masa a 25 g hovězího masa;

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení,

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřové maso 96 g/100 g hotového výrobku
hovězí maso 25 g/100 g hotového výrobku
vepřové sádlo 34 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)  
glukóza  
koření  
aroma  
kvasničný prášek  
sušený glukózový sirup  
startovací kultura  
jedlá želatina  
jedlé střevo s jedlým pokryvem

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
E 301 - Askorbát sodný (Antioxidant)  
E 331 - Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)  
E 171 - Titanová běloba (Barvivo)  
E 1414 - Acetylovaný škrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)  
E 415 - Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)  
E 262 - Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)  
E 202 - Sorbát draselný (Konzervant)

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy