Cechovní normy

O nás

Amálka šunka nejvyšší jakosti krájená 100 g

8594013392921

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Šunka nejvyšší jakosti
MP Krásno, a.s.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
438 kJ / 100g  
104.61 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 2.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.9 g/100g
Sacharidy 0 g/100g
z toho cukry 0 g/100g
Bílkoviny 20.0 g/100g
Sůl 2.1 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do plastového potištěného střeva, klipsován, následně formován. Na řezu (tvar – „mráček“) je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (92%);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme. Poté dle druhu výrobku buď nařežeme na části, které následně vakuově balíme do plastové folie nebo krájíme na plátky, které balíme do ochranné atmosféry do plastové folie.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřové maso 92 %
pitná voda  
jedlá sůl  
dextróza

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
E 451 - Trifosforečnany  
E 301 - Askorbát sodný

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy