Cechovní normy

O nás

Anglická slanina

290040

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Tepelně opracované maso
Krušnohorské uzeniny J + J Radoš, s.r.o.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
1197 kJ / 100g  
285.88 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 10 g/100g
Sacharidy 0.8 g/100g
z toho cukry 0.5 g/100g
Bílkoviny 13 g/100g
Sůl 1.9 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Kusy obdélníkového tvaru,mahagonové až černé barvy, na řezu narůžovělé barvy,

Vůně a chuť

s příjemnou chutí po použitém mase a koření

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Z předem vybraných částí libového vepřového boku min. 80% libovosti vytvoříme jednotlivé porce anglické slaniny. Takto připravenou slaninu nastříkáme na nastřikovačce na požadovanou hmotnost dle normy, vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po masírování vyjmeme a jednotlivé porce obarvíme barvivem (kuler), zavěsíme na udírenský vozík a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Poté necháme vychladit na požadovanou teplotu,zabalíme a expedujeme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřové maso 85 %
jedlá sůl  
dextróza  
extrakt z kvasnic  
extrakty koření  
sušený glukózový sirup  
bylinkový extrakt

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
E 1442 - Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)  
E 451 - Trifosforečnany  
E 407 - Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)  
E 415 - Xanthan  
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)  
E 150d - Amoniak-sulfitový karamel

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy