Cechovní normy

O nás

Anglická slanina krájená 100g

8592890003305

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Tepelně opracované maso
Uzeniny Příbram, a.s
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
2236 kJ / 100g  
534.03 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 53 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 18 g/100g
Sacharidy 7.8 g/100g
z toho cukry 0.9 g/100g
Bílkoviny 9.3 g/100g
Sůl 2.3 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřový bok s kůží 94 %
pitná voda  
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)  
dextróza  
extrakty koření  
aroma

 

Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany  
E 301 - Askorbát sodný  
E 250 - dusitan sodný  
E 407 - Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)  
E 150c - Amoniakální karamel (Barvivo)

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy