Cechovní normy

O nás

Bačovská šunka výběrová

291641

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Šunka výběrová
MP Krásno, a.s.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
746 kJ / 100g  
178.17 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 12.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 4.2 g/100g
Sacharidy 1.5 g/100g
z toho cukry 1.5 g/100g
Bílkoviny 16.0 g/100g
Sůl 2.1 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je zabalený do plastové folie, tvarovaný.Na povrchu je zlatavé barvy. V nákroji je svalovina s tukovým krytím

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po použitém koření a uzení

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (86 %);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a následně vkládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením a uzením, poté vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřové maso 86 %
pitná voda  
jedlá sůl  
cukr  
šunkové aroma  
kouřové aroma

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
E 450 - Difosforečnany  
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant)  
E 451 - Trifosforečnany  
E 407 - Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy