299056
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované
Energetická hodnota výrobku | |
---|---|
495 kJ / 100g | |
118.22 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
---|---|
Tuky | 3.0 g/100g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1.1 g/100g |
Sacharidy | 0.9 g/100g |
z toho cukry | 0.5 g/100g |
Bílkoviny | 18.3 g/100g |
Sůl | 1.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
---|---|
Vzhled |
Povrch – lesklý, suchý. |
Vůně a chuť |
Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá. |
Konzistence |
Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná. |
Nadstandardní parametry |
Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %, dále v obsahu soli 1,8 %. Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější. Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka. Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí. Bambini šunka – nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu. |
Technologický postup |
Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky |
Sledují se: – nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Alergeny | |
---|---|
Neobsahuje alergeny definované legislativou. |
Složení | |
---|---|
vepřová kýta | 92 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
glukózový sirup | |
kvasničný extrakt | |
aroma | |
extrakty koření |
Přídatné látky | |
---|---|
E 250 - dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný (Antioxidant) |
České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.
Více informací o cechovních normách