Cechovní normy

O nás

Bambini šunka – nejvyšší jakosti

Bambini šunka – nejvyšší jakosti

299056

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Šunka nejvyšší jakosti
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
495 kJ / 100g  
118.22 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 3.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 1.1 g/100g
Sacharidy 0.9 g/100g
z toho cukry 0.5 g/100g
Bílkoviny 18.3 g/100g
Sůl 1.8 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – lesklý, suchý.
Nákroj – hladký, lesklý,pevný.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá.
Vůně – příjemná.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %, dále v obsahu soli 1,8 %.

Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější.

Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka.

Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí.

Bambini šunka – nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu.

Technologický postup

Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
– % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí být minimálně 16 %

Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřová kýta 92 %
pitná voda  
jedlá sůl  
dextróza  
glukózový sirup  
kvasničný extrakt  
aroma  
extrakty koření

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
E 451 - Trifosforečnany  
E 301 - Askorbát sodný (Antioxidant)

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy