20836726
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované
Energetická hodnota výrobku | |
---|---|
1191 kJ / 100g | |
284.45 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
---|---|
Tuky | 27.7 g/100g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11.3 g/100g |
Sacharidy | 0.9 g/100g |
z toho cukry | 0.9 g/100g |
Bílkoviny | 14.8 g/100g |
Sůl | 2.13 g/100g |
Senzorické požadavky | |
---|---|
Vzhled |
Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek hrubozrnný. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světlé barvy |
Vůně a chuť |
Chuť – lahodná, jemně kořeněná. |
Konzistence |
tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry |
1.vysoký obsah masa, |
Technologický postup |
příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky |
Alergeny | |
---|---|
Neobsahuje alergeny definované legislativou. |
Složení | |
---|---|
vepřové maso | 95 % |
vepřové sádlo | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
koření | |
dextróza | |
aromatické extrakty koření | |
přírodní aroma | |
skopové střívko |
České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.
Více informací o cechovních normách