Cechovní normy

O nás

Bavorské grilovací klobásky Grill & Fun – 200 g

20836726

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Klobása tepelně opracovaná - bílá, vařená
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s.r.o.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
1291 kJ / 100g  
308.34 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 27.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 11.3 g/100g
Sacharidy 0.9 g/100g
z toho cukry 0.9 g/100g
Bílkoviny 14.8 g/100g
Sůl 2.13 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek hrubozrnný. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světlé barvy

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, jemně kořeněná.
Vůně – příjemná.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, bez přidaných „éček“

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřové maso 95 %
vepřové sádlo  
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)  
koření  
dextróza  
extrakty koření  
skopové střívko

 

Přídatné látky
E 330 - Kyselina citrónová

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy