Cechovní normy

O nás

Bavorské grilovací klobásky Grill & Fun – 400 g XXL

20106454

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Klobása tepelně opracovaná
Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s.r.o.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
1191 kJ / 100g  
284.45 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 27.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 11.3 g/100g
Sacharidy 0.9 g/100g
z toho cukry 0.9 g/100g
Bílkoviny 14.8 g/100g
Sůl 2.13 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek hrubozrnný. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světlé barvy

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení

Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, bez přidaných „éček“

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřové maso 95 %
vepřové sádlo  
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)  
koření  
dextróza  
aromatické extrakty koření  
přírodní aroma  
skopové střívko

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy