Cechovní normy

O nás

Billa Debrecínská pečeně 85% masa

8590345401515

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Tepelně opracované maso
LE & CO - Ing. Jiří Lenc,s.r.o.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
534 kJ / 100g  
127.54 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 5.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 1.7 g/100g
Sacharidy 2.5 g/100g
z toho cukry 1.1 g/100g
Bílkoviny 17 g/100g
Sůl 2.3 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Celosvalový výrobek z vepřové pečeně,na povrchu barvený do červena.Plátkované v ochranné atmosféře

Vůně a chuť

Jemně slaná,lahodná,zauzená

Konzistence

pevná,soudržná

Nadstandardní parametry

obsah masa 85%,celosvalový tradiční výrobek

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku max. 10%,mikrobiologické požadavky dle legislativních požadavků

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
vepřová pečeně 85 %
pitná voda 12 %
jedlá sůl 2.3 %
dextróza  
maltodextrin  
aroma  
paprika  

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
E 451 - Trifosforečnany  
E 450 - Difosforečnany  
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)  
E 407 - Karagenan  
E 160c - Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Barvivo)

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy