8590345401515
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované
Energetická hodnota výrobku | |
---|---|
534 kJ / 100g | |
127.54 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
---|---|
Tuky | 5.5 g/100g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1.7 g/100g |
Sacharidy | 2.5 g/100g |
z toho cukry | 1.1 g/100g |
Bílkoviny | 17 g/100g |
Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
---|---|
Vzhled |
Celosvalový výrobek z vepřové pečeně,na povrchu barvený do červena.Plátkované v ochranné atmosféře |
Vůně a chuť |
Jemně slaná,lahodná,zauzená |
Konzistence |
pevná,soudržná |
Nadstandardní parametry |
obsah masa 85%,celosvalový tradiční výrobek |
Technologický postup |
Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal: Nestanovuje se |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky |
Obsah tuku max. 10%,mikrobiologické požadavky dle legislativních požadavků |
Alergeny | |
---|---|
Neobsahuje alergeny definované legislativou. |
Složení | |
---|---|
vepřová pečeně | 85 % |
pitná voda | 12 % |
jedlá sůl | 2.3 % |
dextróza | |
maltodextrin | |
aroma | |
paprika |
Přídatné látky | |
---|---|
E 250 - dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 407 - Karagenan | |
E 160c - Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Barvivo) |
České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.
Více informací o cechovních normách