Cechovní normy

O nás

Billa Roastbeef s pepřem 100g

Billa Roastbeef s pepřem 100g

8590345401560

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Tepelně opracované maso
LE & CO - Ing. Jiří Lenc,s.r.o.
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
461 kJ / 100g  
110.1 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 2.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.9 g/100g
Sacharidy 0.9 g/100g
z toho cukry 0.5 g/100g
Bílkoviny 21 g/100g
Sůl 2 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

Celosvalový výrobek z hovězího masa s pepřovou krustou na povrchu,plátkovaný

 
Vůně a chuť

typická po hovězím mase,jemně pikantní

 
Konzistence

pevná,soudržná

 
Nadstandardní parametry

vysoký podíl masa,zauzeno přírodním kouřem,pepřová krusta,neobsahuje potravinové alergeny

 
Technologický postup

 

 
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku max. 5%,mikrobiologické parametry dle požadavků legislativy

 

Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.

 

Složení
hovězí maso 92 %
pitná voda  
jedlá sůl 2 %

 

Přídatné látky
E 250 - dusitan sodný  
cukr  
E 450 - Difosforečnany  
E 451 - Trifosforečnany  
E 452 - Polyfosforečnany  
E 301 - Askorbát sodný  
E 407a - Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)  
E 508 - Chlorid draselný (Želírující látka)  
E 415 - Xanthan  
E 1420 - Acetylovaný škrob (Zahušťovadlo, stabilizátor)  
černý pepř

 

koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy