8590345401546
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované
Energetická hodnota výrobku | |
---|---|
734 kJ / 100g | |
175.3 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
---|---|
Tuky | 11 g/100g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2.1 g/100g |
Sacharidy | 0.5 g/100g |
z toho cukry | 0.1 g/100g |
Bílkoviny | 19 g/100g |
Sůl | 2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
---|---|
Vzhled |
Celosvalová šunka s přirozeným tukovým krytím,zauzena do zlatova,plátkovaná |
Vůně a chuť |
čerstvá,lahodná,zauzená chuť šunky |
Konzistence |
pevná,soudržná |
Nadstandardní parametry |
vysoký podíl masa,neobsahuje potravinové alergeny,zauzena přírodním kouřem |
Technologický postup |
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky |
Obsah ČSB min. 16%,mikrobiologické parametry dle požadavků legislativy |
Alergeny | |
---|---|
Neobsahuje alergeny definované legislativou. |
Složení | |
---|---|
vepřová kýta | 96 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | 2 % |
Přídatné látky | |
---|---|
E 250 - dusitan sodný | |
dextroza | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
aroma |
České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.
Více informací o cechovních normách