8590345401553
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované
Energetická hodnota výrobku | |
---|---|
456 kJ / 100g | |
108.91 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
---|---|
Tuky | 3.2 g/100g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.8 g/100g |
Sacharidy | 0.8 g/100g |
z toho cukry | 0.1 g/100g |
Bílkoviny | 19 g/100g |
Sůl | 1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
---|---|
Vzhled |
celosvalová dušená velkoformátová šunka nejvyšší jakosti,plátkovaná |
Vůně a chuť |
čerstvá,jemně slaná,lahodná chuť dušené šunky |
Konzistence |
pevná,soudržná |
Nadstandardní parametry |
vysoký podíl masa,neobsahuje potravinové alergeny,velkoformátový tvar |
Technologický postup |
Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky |
Obsah ČSB min. 16%, mikrobiologické parametry dle požadavků legislativy |
Alergeny | |
---|---|
Neobsahuje alergeny definované legislativou. |
Složení | |
---|---|
vepřová kýta | 92 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | 1.9 % |
dextróza | |
glukózový sirup |
Přídatné látky | |
---|---|
E 250 - dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) |
České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.
Více informací o cechovních normách