Cechovní normy

O nás

„Řezníkova čerstvá porce“ Vinná klobása lahůdková cca 400g

283817

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky z nich - masné výrobky - tepelně opracované

Norma: Vinná klobása
Uzeniny Příbram, a.s
Detail produktu:
Energetická hodnota výrobku
1138 kJ / 100g  
271.79 kcal / 100g * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.

 

Základní výživové hodnoty
Tuky 22.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny 8.8 g/100g
Sacharidy 5.9 g/100g
z toho cukry 0.5 g/100g
Bílkoviny 11.8 g/100g
Sůl 1.8 g/100g

 

Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek je barvy světlé (bílé, světle růžové)

Vůně a chuť

Chuť po upečení – typická pro tento výrobek, zřetelná chuť po vínu, přiměřeně slaná a šťavnatá.

Vůně – příjemná, zřetelná vůně po vínu.

Konzistence

po upečení pevná a soudržná

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah masa
b) bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin, míchání, plnění do technologických obalů, balení, chlazení.
Přírodní skopové střevo, průměr max. 24 mm.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky  

 

Alergeny
1 Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7 Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

 

Složení
vepřové maso 47 %
hovězí maso 14 %
vepřové sádlo 10 %
světlá žemle  
pitná voda  
bílé víno suché jakostní (Mueller-Thurgau)  
mléko  
skopové střívko 1.2 %
koření (pepř černý mletý, muškátový květ mletý, hřebíček mletý)  
sušená vaječná melanž
koreni koreni koreni koreni koreni koreni

Co jsou cechovní normy?

Přínos systému českých cechovních norem

České cechovní normy stanovují kvalitativní parametry potravin a definují povolené výrobní postupy. Klíčové je zachování tradičního pohledu na výrobu a zpracování. Jasná definovatelnost jednotlivých parametrů vytváří prostor pro dozorové orgány, kterými jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Systém cechovních norem pro kvalitní potraviny je od roku 2015 spravován Potravinářskou komorou České republiky a Českou technologickou platformou pro potraviny. Díky souladu s obecnými zásadami osvědčených postupů EU k systémům certifikace pro zemědělské produkty a potraviny figuruje na oficiálním seznamu národních značek kvality.

Více informací o cechovních normách
cechovni normy